EcoMoto 930×122

Pitesti

TUPEU! CONSTRUCȚII ILEGALE ÎN PITEȘTI. DOSAR LA PARCHET

Construcții ilegale în Pitești. Dosar la Parchet. Cetățeanul obișnuiește să arate cu degetul către conducători, politici și administrativi, acuzându-i de imoralitate și, mai ales, de dispreț față de lege. Nu de puține ori, însă, cetățeanul de rând este el însuși vinovat pentru starea generală de rău în care trăim.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

O dovedesc și rezultatele unui control în teren făcut de viceprimarul Sorin Apostoliceanu, alături de inspectori de la Direcția Tehnică și de Urbanism din Primăria Pitești și polițiști locali. Au fost verificate cinci locuri din municipiu în care se construiește. Constatările sunt alarmante.

“În prima locație s-a îngrădit ilegal domeniul public, s-a betonat și s-a montat macara pe aproximativ 200, 300 de mp. În a doua locație s-a acoperit cu pământ și s-a pus ilegal gard de sârmă pe o alee care mergea la gradiniță și s-a blocat accesul. În a treia locație oamenii de la un bloc de locuințe au construit ilegal aplecători, garaje improvizate pe domeniul public.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

În a patra locație în autorizația de construire avea aprobat parter + un etaj. Între timp a solicitat și a primit certificat de urbanism doar pentru parter și 2 etaje, dar la fața locului deja s-a construit ilegal etajul 2.

În a cincea locație s-a solicitat autorizație de construire și până să o primească s-a apucat de fundație. A primit în ianuarie amendă, i s-a pus în vedere să oprească lucrările și să facă expertiza tehnică în vederea intrării în legalitate. În loc să se oprească și să respecte legea, a ajuns deja cu construcția la etajul 3, după cum am constatat.”, anunță viceprimarul Sorin Apostoliceanu.

Ce măsuri au fost luate? “1.Amendă și plată pentru folosirea domeniului public. 2.amendă și readucerea domeniului public la starea inițială. 3.avertismente și dărâmarea garajelor improvizate. 4.amendă și depunerea actelor pentru intrarea în legalitate. 5.proces verbal și întocmire de dosar pentru înaintare la Parchet.”, precizează viceprimarul.

Evident că, dincolo de tupeul incredibil al acestor cetățeni, vina principală o poartă autoritățile locale din Pitești. Autorități care ani la rând nu au fost în stare să impună legalitatea pe domeniul public. Sperăm ca acțiunea inițiată de Sorin Apostoliceanu să fie începutul unei necesare schimbări în bine a felului în care Primăria și Poliția Locală își fac datoria, în așa fel încât astfel de cazuri să nu mai fie posibile. (Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3