930 x122 grota rece

banca_rupta

Vandalii isi fac de cap in Pitesti

Autoritatile locale din Pitesti se confrunta din nou cu un val de distrugeri de bunuri aflate in patrimoniul domeniului public, dar si cu furturi din aceeasi categorie. De la inceputul anului si pana in prezent, valoarea distrugerilor si a furturilor se ridica la peste 16 000 de lei.

Chiar daca agentii Politiei Comunitare patruleaza prin Centru si prin alte zone ale orasului, se pare ca numarul lor este insuficient pentru a face fata acestui val de distrugeri si furturi. In plus, ei nu pot fi peste tot in acelasi timp. Pe hoti par sa nu ii mai sperie nici amenzile si nici macar amenintarea puscariei.

Administratia Domeniului Public Pitesti (ADP) a facut un bilant al distrugerilor si furtului de bunuri apartinand domeniului public de la inceputul anului si pana in prezent. Conform bilantului, peste 550 de rasaduri de flori au fost furate din zona Casa Cartii in perioada mentionata, iar cainii fara stapan au distrus alte cateva sute.

80 de metri patrati de rasaduri de lalele au fost distruse de caini in Centru. La randul lor, cetateni certati cu bunul simt au rupt zeci de cosuri de gunoi, banci, arbori, ba chiar au furat puieti de pomi de pe domeniul public, costuri de gunoi si rasaduri de flori.

In total, valoarea bunurilor furate sau distruse se ridica la suma de 16 225 de lei. Pentru a diminua numarul distrugerilor si al furturilor, autoritatile locale vor sa sporeasca numarul patrulelor Politiei Comunitare, dar si sa mareasca valoarea amenzilor care pot fi aplicate pentru astfel de fapte.

{loadposition inside}

 

 

 

Eurial 555 x222
New Profesional Consult 570×90