Donaris 930 x 122

consiliul local

(VIDEO) UPDATE: PRIMĂRIA ”MUȘCĂ” DIN TERENUL ȘCOLII ”NEGRU VODĂ”. VA FI SCHIMBARE TOTALĂ

UPDATE (18 IULIE): Proiectul a fost votat de consilierii locali în ședința de astăzi:

Citiți și: Primăria Pitești colectează scrisorile pentru Moș Crăciun, în Centru

Un teren de 1.042 de mp situat pe strada Bradului, nr. 11, din cartierul piteștean Trivale, teren aflat în administrarea Școlii Gimnaziale ”Negru Vodă” (fostă nr. 12) ar urma să își schimbe destinația pentru investiții de utilitate publică (parcări, căi de acces auto, trotuare).

Citiți și: Parcare cu zeci de locuri într-un mare cartier din Pitești!

Informația se găsește într-un proiect de hotărâre care va fi supus votului și aprobării Consiliului Local Pitești în ședința sa ordinară din această lună.

Conform documentului, ”imobilul-teren va fi folosit pentru realizarea unor lucrări de utilitate publică, în cadrul lucrărilor edilitar-urbanistice de reabilitare și modernizare a zonei adiacente unității de învățământ, respectiv pentru amenajarea unor căi de acces și spații de parcare, trotuare, utile atât personalului angajat al unității de învățământ, părinților copiilor înscriși la această unitate, precum și locatarilor din zonă”.

Primăria precizează în proiectul de hotărâre că Școala Gimnazială ”Negru Vodă” ”ne face cunoscut acordul Consiliului de Administrație cu privire la schimbarea destinației (…)”. Conducerea unității de învățământ, sub semnătura directorului Aurelian Costache, menționează că ”având în vedere solicitarea dumneavoastră (…), vă informăm:

-pentru lotul I și III suntem de acord cu schimbarea suprafeței în totalitate;

-în ceea ce privește lotul II, întrucât în schița cadastrală nu reiese distanța care va rămâne între școală și gard, solicităm ca aceasta să fie de minim 25 de metri, necesari desfășurării în bune condiții a activității sportiv-educative, respectiv teren de handbal”.

În schimb, conducerea școlii solicită municipalității ”acordarea unui nr. de 12 locuri în parcarea din strada Bradului, care să fie la dispoziția cadrelor didactice în intervalul orar 7:30 – 14:30”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3