930 x122 grota rece

consiliul judetean

VILA FLORICA, GREU DE CUMPĂRAT

Vila Florica, greu de cumpărat. Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a anunţat astăzi că parlamentarii PSD au iniţiat un proiect de lege, pe care l-au depus la Senat, prin care propun ca statul să cumpere Vila Florica din Ştefăneşti, acolo unde funcţionează Centrul de Cultură „Brătianu” (Centru administrat de Consiliul Județean). De asemenea, mai mulţi profesori universitari şi consilieri județeni au semnat un memorandum prin care cer statului să se implice în achiziţionarea Vilei, evaluată de actualii proprietari la circa 3.000.000 de euro.

Citiți și: Vestea momentului de la Publitrans! Acum s-a anunțat!

Potrivit lui Dan Manu, Ministerul Culturii şi două comisii din Parlament au spus „Nu” propunerii de cumpărare de către stat.

În aceste condiții, Consiliul Judeţean Argeş va iniţia noi negocieri cu proprietarii pentru a permite prelungirea dării în folosinţă gratuită a clădirii până la găsirea unei soluţii de cumpărare. Amintim că instituția condusă de Dan Manu a decis să nu cumpere Vila Florica, argumentând că suma solicitată de proprietari (moștenitori ai familiei Brătianu – marele om politic și de stat liberal – care în 2013 au câștigat în justiție dreptul de proprietate) este mult prea mare pentru bugetul Consiliului Județean.

Citiți și: PSD Argeș: Participarea președintelui Ion Mînzînă la Ziua Veteranilor de Război

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90