930 x122 grota rece

buget

VISE, TAICĂ, VISE? PROIECTE SPECTACULOASE ÎN PITEȘTI

Pe 1 februarie, de la ora 14, proiectul de buget al Piteştiului pentru 2018, redactat de Primărie, va fi dezbătut public în sala de ședințe a Consiliului Local, iar pe 15 februarie va fi supus dezbaterii și votului în plenul Consiliului.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Bugetul de venituri al Piteștiului pentru anul în curs este de 332.739.000 de lei, în condiţiile în care sumele care vin din impozitul pe venitul global au scăzut semnificativ (procentul s-a diminuat de la 16% la 10%).

În ceea ce priveşte investiţiile, finanţările vizează proiecte deja începute şi proiecte noi.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Dintre proiectele aflate în derulare, amintim reabilitarea pieţelor agroalimentare Trivale şi Găvana, modernizarea unor unităţi de învăţământ (ca de exemplu Colegiul Naţional “I.C. Brătianu”), montarea de containere de gunoi încastrate în pământ și modernizarea unor locuri de joacă.

Proiectele noi avute în vedere sunt, printre altele, următoarele:

-reabilitarea termică a clădirii Poliţiei Locale – 130.000 de lei;

-reabilitarea unor şcoli şi grădiniţe (ca de pildă Şcoala „Tudor Vladimirescu”);

-construirea de săli de sport la Liceul „Ion Cantacuzino”, Şcoala „Tudor Arghezi” şi la Şcoala „Nicolae Iorga”;

-realizarea „Promenadei Argeşului” (modernizarea falezei râului Argeș) – 7.900.000 de lei;

-amenajarea unui sediu pentru Direcţia de Asistenţă Socială – 800.000 de lei;

-extinderea reţelei de iluminat public – 200.000 de lei;

-transformarea căminului C3 în bloc de locuinţe sociale – 4.000.000 de lei;

-actualizarea Planului Urbanistic General – 800.000 de lei;

-reabilitarea sălii de şedinţe a Consiliului Local – 300.000 de lei;

-reabilitarea şi modernizarea de străzi: Calea Craiovei, Petre Ispirescu, George Sion, Plopilor, Ştefan Chicoş, Vasile Lupu, Banu Mărăcine, Dumbravei, Nicolae Tatic, Calea Drăgăşani, Maior Şonţu, Dârzului, Banat, Delavrancea și Carpenului.

Un loc aparte în acest an îl vor reprezenta proiectele cu bani de la bugetul naţional şi cu fonduri europene. Proiectele sunt prevăzute în buget, dar asta nu înseamnă că vor fi materializate în acest an.

În prima categorie – cu bani de la bugetul naţional – intră construirea centurii de Vest a Piteştiului, un nou pod peste râul Argeş, reabilitarea stadionului “Nicolae Dobrin”, construirea unei săli polivalente și amenajarea de locuinţe.

În a doua categorie – cu bani europeni – se au în vedere achiziţionarea de autobuze electrice, modernizarea staţiilor de autobuz, introducerea unui sistem de car-sharing şi bike-sharing, achiziţionarea şi montarea de camere video de supraveghere, amenajarea parcului Lunca Argeşului II, reabilitarea unor şcoli și introducerea unui sistem de taxare electronică în autobuzele Publitrans.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3