SMART KIDS 930X122

autobuze

VOT PENTRU NOI AUTOBUZE ȘI STAȚII DE ÎNCĂRCARE

Vot pentru noi autobuze și stații de încărcare. Un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare în plen de astăzi (ora 15) a Consiliului Local Pitești are în vedere viitoarele autobuze electrice, 40 la număr, care ar urma să fie achiziționate de Primărie.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Conform proiectului, ar urma să fie cumpărate 40 de autobuze electrice pentru Publitrans (societatea de transport local de călători a municipalității), 40 de stații de încărcare lentă și 11 stații de încărcare rapidă.

Valoarea autobuzelor este estimată de Primărie la aproximativ 100 de milioane de lei, stațiile de încărcare lentă ar costa 5 milioane de lei, iar stațiile de încărcare rapidă – 5,5 milioane de lei. Sumele sunt fără TVA.  Potrivit Primăriei, proiectul va fi finanțat în cea mai mare parte cu bani europeni prin Programul Operațional Regional (POR), axa 2014-2020, iar Piteștiul ar urma să aibă o contribuție de ”minimum 2%”.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Acest proiect face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, elaborat de municipalitatea piteșteană în anul 2017.

Proiectul, care nu este nou, intră iar în ședință de Consiliu Local pentru că municipalitatea este nevoită să aprobe ”în regim de urgență” toate documentele care ”fac referire la sumele care conțin TVA” pentru a putea depune cererea de finanțare. Această schimbare vine în urma unui ordin emis de ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ordin care prevede că TVA-ul pentru achiziționarea mijloacelor de transport este neeligibilă, fiind suportată de la bugetul de stat.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90