pizzeria sapori  930 122

pitesti

Zona metropolitană va avea circa 230.000 de locuitori

Desi mai putin vizibil, se lucreaza de zor in prezent la constituirea Zonei Metropolitane Pitesti. Avantajul principal al unei asemenea constructii este legat de posibilitatea de a atrage fonduri mai multe si mai mari europene, data fiind si populatia mai numeroasa.

Primarii localităţilor care pun în prezent bazele viitoarei Zone metropolitane Piteşti au făcut o analiză din punct de vedere al populaţiei pe care aceasta o va avea când va fi constituită.

A reişit, în urma calculelor, că Zona metropolitană va avea circa 230.000 de locuitori, cei mai mulţi fiind concentraţi, cum este şi firesc, în municipiul reşedinţă de judeţ.

Pe locul doi se află Ştefăneştiul – cu 13.188 de locuitori – iar pe locul 3 Bascov – cu peste 10.000 de suflete. Cei mai puţini locuitori sunt la Albota, respectiv 3.700.

Numărul populaţiei contează foarte mult în special în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene: cu cât sunt mai mulţi locuitori cărora li se adresează un proiect, cu atât şansele ca un proiect bine făcut să primească finanţare sunt mai mari.

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90