EcoMoto 930×122

evaluare nationala

Admitere la liceu fără examen

Admitere la liceu fără examen.

Citiți și: Sancțiuni fără precedent! Până la 7 ani de închisoare și amendă de 150.000 lei!

O categorie de elevi va scăpa de susținerea Evaluării Naționale. Concret, este vorba despre elevii care au obţinut premii la olimpiade școlare sau medalii la concursuri recunoscute de Ministerul Educaţiei.

Aceștia se vor putea înscrie în clasa a IX-a, în anul şcolar 2024 – 2025, fără a mai susține vreun examen.

Citiți și: Actele care se schimbă în România. Anunț important pentru toți românii

Totodată, olimpicii sunt scutiți și de susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

Asta prevede un proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Educației, notează EduPedu.ro.

„Am pus în consultare publică proiectul de Metodologie de înscriere în clasa a IX-a, în anul școlar 2024-2025, a elevilor care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației!

Absolvenții din seria curentă care doresc să participe la admiterea în învățământul liceal, învățământ profesional și învățământ dual, pentru anul școlar 2024-2025, pe baza performanțelor deosebite obținute la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, pe parcursul gimnaziului, pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a, într-un singur județ, fără susținerea evaluării naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și respectiv, fără a li se calcula media de admitere”, transmite Ministerul Educației, pe pagina oficială de Facebook.

Proiectul poate fi consultat, AICI.

Foto descriptiv: Banatul AZI

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3