EcoMoto 930×122

admitere liceu

Admitere: Mii de elevi de clasa a VIII nu au avut loc în niciun liceu din țară

Mii de elevi de clasa a VIII -a care au susținut examenul de Evaluare Națională nu au avut loc din start în niciun liceu din România.

Citiți și: Noi emoții pentru elevi! S-au afișat rezultatele admiterii la liceu

O analiză realizată de edupedu.ro arată că Inspectoratele școlare și Ministerul Educației au mințit copiii atunci când au susținut că sunt destule locuri în licee pentru toți absolvenții de clasa a VIII-a.

Potrivit cifrelor transmise de Ministerul Educației cu privire la rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a, 6.852 de elevi (5,87%) au rămas nerepartizați, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

În privința locurilor neocupate, doar 4.993 au rămas în toate liceele din România. Practic, 1.860 de copii, absolvenți de clasa a VIII-a și care au susținut Evaluarea Națională, nu au avut loc din start în niciun liceu din România, notează sursa citată.

Numărul lor este echivalentul a 72 de clase de a IX-a, fiecare a câte 26 de copii, potrivit edupedu.ro

Dintre cei 6.682 de copii care au rămas pe dinafara repartizării, mai bine de 1.000 de copii au avut media peste 7.

Atenție, vorbim aici doar de locurile în licee, nu și în învățământul profesional.

În ceea ce privește învățământul profesional, aici sunt disponibile 22.664 de locuri.

În harta de mai jos, făcută publică de Ministerul Educației în dosarul de Admitere 2022, distribuit presei, se poate vedea procentul copiilor rămași nerepartizați.

Situația în Argeș

5,8% dintre copiii din Argeș, adică 216, nu și-au găsit loc în liceele din județ. 154 de locuri au rămas disponibile după prima etapă de repartizare.

 

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90