pizzeria sapori  930 122

salvamont argesș

Adunare epică în Argeș! Câinii de avalanșă din toată țara se reunesc

Adunare epică în Argeș! Câinii de avalanșă din toată țara se reunesc

Unitățile canine ale Salvamont se vor pregăti în masivul Făgăraș.

De astăzi și până pe 10 martie, se va desfășura „Stagiul Național de Formare și Reconfirmare al Unităților Canine Salvamont (avalanșă și mediu natural)” la cabana Capra, în masivul Făgăraș, județul Argeș.

Adunare epică în Argeș! Câinii de avalanșă din toată țara se reunesc

De-a lungul color 10 zile, aici se vor prezenta toate unitățile canine Salvamont din țară. Vorbim despre peste 30 de câini care vor participa pentru obținerea brevetului de unitate canină operațională sau reconfirmarea brevetului.

De asemenea, în același timp, și 5 câini tineri, așa-zisa „grădiniță”, se vor pregăti pentru stagiul din 2025.

Într-una dintre zile, unitățile canine vor beneficia de prezența unui elicopter SMURD al Inspectoratului General de Aviație, pentru deprinderea inserției/extracției aero prin troliere.

La finalul stagiului, dacă totul decurge conform rigorilor, vom avea 35 de brevete eliberate, noi unități canine obținând mult-dorita insignă înseriată de specialist…” transmite Salvamont Argeș.

Stagiul este organizat de Salvamont Argeș si Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România. Acesta se desfășoară sub patronajul Consiliul Județean Argeș și Departamentul pentru Situații de Urgență.

Sursă foto: Facebook Câini Salvamont România – avalanșă și mediu natural

555×222  MAIA
570 X 90 POSADA 3