Donaris 930 x 122

autostrada

O GRĂMADĂ DE BANI! 2.000.000.000 DE EURO PENTRU AUTOSTRADA PITEŞTI-SIBIU

După cum v-am informat recent, Ministerul Transporturilor a inclus proiectul autostrăzii Piteşti-Sibiu printre priorităţile de investiţii pentru perioada următoare.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 dispune de circa 9, 42 de miliarde de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană şi este împărţit pe opt axe prioritare, însă doar Axele Prioritare 1 și 2 sunt cele sub care vor fi derulate marile proiectele pe segmentul de transporturi.

AP 1 este finanţată prin Fondul de Coeziune, în timp ce AP 2 are finanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională. Proiectele rutiere care pot fi finanţate prin AP 1/Fondul de Coeziune sunt autostrăzile sau drumurile care se află pe reţeaua TEN-T Core (centrală/principală), adică proiecte precum Piteşti-Sibiu, centura Bucureşti (jumătate), Târgu Mureş-Iaşi sau ruta Ploieşti-Buzău-Bacău-Suceava-Siret.

Citiți și: Accident devastator, azi-noapte, în Centrul Piteștiului

Potrivit estimărilor, autostrada Piteşti-Sibiu ar urma să coste aproape 2 miliarde de euro.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90