930 x122 grota rece

intoxicații

Alertă! Medicamentul banal care îi nenorocește pe români!

Medicii îi avertizează pe români cu privire la obiceiul de a lua pastile, fără a întreba un doctor sau un farmacist înainte, după ce tot mai multe persoane ajung la spital cu intoxicație cu paracetamol.

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Dacă în trecut acest fenomen era destul de rar întâlnit, în prezent, tot mai mulți români iau pastile fără a consulta un medic.

Cazurile de intoxicație cu paracetamol sunt pe o pantă ascendentă.

Citiți și: Atenție la aceste medicamente!

S-a constat o creștere cu 30 de procente a intoxicațiilor.

Probleme pot apărea în cazurile în care este administrată o doză mai mare de 20 de miligrame pe kilogram.

Avertismentul medicilor are legătură și cu faptul că paracetamolul se găsește în mai multe forme, cum ar fi tablete, suspensii lichide, comprimate și supozitoare.

De altfel, paracetamolul se găsește într-o concentrație diferită, în funcție de perioada pentru care este eliberat medicamentul.

Pastilele care se eliberează imediat au 325 sau 500 de mg, în timp ce tabletele cu eliberare prelungită chiar 625 de mg.

Sursa: Spynews.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90