SMART KIDS 930X122

stefanesti

ALIMENTE EXPIRATE ŞI ALTE NEREGULI LA ŞTEFĂNEŞTI

Ieri, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au acționat, pe raza localității Ștefănești, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit,

Citiți și: Argeș. Scandal! Și-a atacat nepotul cu un cuțit

S-a avut în vedere respectarea legislației în domeniul relațiilor de muncă, dar și respectarea obligaţiilor care le revin agenţilor comerciali şi persoanelor în privinţa purtării de mijloace de protecţie şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

Au fost verificați 5 agenți economici, iar ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.500 de lei, unei societăți comerciale, astfel:

Citiți și: Daruri pentru copiii speciali de la Centrul „Sfânta Filofteia” din Ștefănești

• o sancțiune contravențională, în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, pentru comercializarea de legume și fructe, fără documente legale de proveniență, precum și produse alimentare expirate. Totodată, a fost aplicată măsura complementară de confiscare a sumei totale de 55 de lei.

• o sancțiune contravențională, în valoare de 1.500 de lei, conform O.U.G. nr. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, totodată fiind aplicate măsura complementară de confiscare a sumei totale de 60 de lei.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de prevenire, prin care au adus la cunoștința agenților economici și a persoanelor desemnate pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să informeze permanent angajații, dar și clienții că este important să respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă persoanală, mai ales în spațiile închise.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

SMART KIDS 570×90