New Profesional Consult 930 x 122

stefanesti

ALIMENTE EXPIRATE ŞI ALTE NEREGULI LA ŞTEFĂNEŞTI

Ieri, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au acționat, pe raza localității Ștefănești, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit,

Citiți și: Oficial. De mâine, o nouă rută Publitrans într-o localitate din Argeș

S-a avut în vedere respectarea legislației în domeniul relațiilor de muncă, dar și respectarea obligaţiilor care le revin agenţilor comerciali şi persoanelor în privinţa purtării de mijloace de protecţie şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

Au fost verificați 5 agenți economici, iar ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.500 de lei, unei societăți comerciale, astfel:

Citiți și: Argeș. A incendiat locuința tatălui! Totul s-a făcut scrum

• o sancțiune contravențională, în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, pentru comercializarea de legume și fructe, fără documente legale de proveniență, precum și produse alimentare expirate. Totodată, a fost aplicată măsura complementară de confiscare a sumei totale de 55 de lei.

• o sancțiune contravențională, în valoare de 1.500 de lei, conform O.U.G. nr. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, totodată fiind aplicate măsura complementară de confiscare a sumei totale de 60 de lei.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de prevenire, prin care au adus la cunoștința agenților economici și a persoanelor desemnate pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să informeze permanent angajații, dar și clienții că este important să respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă persoanală, mai ales în spațiile închise.

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3