930×122 CAPRA 5

zahăr

Alimentul de bază care se scumpește enorm!

Alimentul de bază care se scumpește enorm!

Citiți și: Se scumpește zahărul!

Vești proaste pentru români! Aceștia vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru un aliment de bază. Este vorba despre zahăr.

Preţurile la zahăr brut sunt aşteptate să înregistreze un salt anual de aproape 20% în 2024, pe măsură ce piaţa mondială va ajunge într-o situaţie de deficit în următorul sezon, arată rezultatele unui sondaj efectuat de Reuters în rândul a 12 traderi şi analişti, scrie Agerpres.

Citiți și: 3 SUCURI CARE TE SCAPĂ DE EXCESUL DE ZAHĂR DIN ORGANISM. CITEȘTE CUM SE PREPARĂ!

Livra (0,4536 kilograme) de zahăr ar urma să încheie anul la o cotaţie de 24,5 cenţi, în creştere cu 5% faţă de preţul înregistrat la închiderea şedinţei de marţi şi cu 19% peste nivelul înregistrat la finele anului trecut, estimează analiştii.

Producţia de zahăr în zona de centru-sud a Braziliei, principala regiune producătoare din ţară, este aşteptată să rămână solidă în pofida unei uşoare scăderi a producţiei de trestie de zahăr.

Pe de altă parte, este aşteptată o scădere a producţiei de zahăr în India, al doilea mare producător mondial.

„Piaţa zahărului rămâne una stresată. Să te bazezi pe o singură sursă de aprovizionare nu este o situaţie sănătoasă iar zona de centru-sud a Braziliei nu poate salva piaţa de una singură.

Fără o creştere în India, producţia mondială de zahăr este posibil să scadă în 2024/25”, estimează traderul Czarnikow.

Estimarea medie a traderilor şi analiştilor intervievaţi de Reuters arată spre un surplus global de zahăr de 500.000 de tone în sezonul actual, octombrie 2023/ septembrie 2024, care se va transforma într-un deficit de 700.000 de tone în sezonul următor 2024/25.

Foto descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3