Donaris 930 x 122

Alina Gorghiu

Alina Gorghiu critică atitudinea ministrului Justiției: „Nu putem ascunde sub preș incapacitatea de negociere a unui ministru”

Desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) este un subiect intens dezbătut. Proiectul stă în Senat de peste opt luni și asta din cauza faptului că nu există consens în Coaliție.

Citiți și: „Este dictatură internă la PNL Argeș! Dacă nu ești nepotul cuiva, ești linșat!”

Comisia de la Veneția a transmis deja un punct de vedere și observații în legătură cu acest subiect.

Senatoarea liberală, Alina Gorghiu (foto) susține că proiectul trebuie deblocat și trebuie găsită o soluție:

Citiți și: Marele „transfer” anunțat cu surle și trâmbițe de PNL Argeș, un fâs!

„O țară întreagă așteaptă de opt luni o soluție pentru desființarea SIIJ. Trebuie deblocat acest proiect și să identificăm o soluție! Trebuie să respectăm observațiile Comisiei de la Veneția. Să putem garanta prin acest proiect independența magistraților”, a transmis Alina Gorghiu pe pagina oficială de Facebook.

Senatoarea liberală apreciază, de asemenea, că trebuie eliminate nu doar efectele, ci și cauzele care au permis Partidului Social Democrat înființarea SIIJ.

„Proiectul de lege privind desființarea SIIJ trebuie să elimine nu doar efectele nefaste ale înființării acestei instituții, ci și cauzele care au permis PSD să o înființeze de la bun început.

Principiul competenței specializate după materie trebuie respectat!

Dacă un magistrat face acte de corupție, competentă să facă urmărirea penală este DNA. Dacă un magistrat face acte de crimă organizată, competentă este DIICOT. Și magistrații trebuie să răspundă pentru încălcarea legii.”

După ce Coaliția de guvernare s-a blocat din nou în privința desființării SIIJ, și după ce ministrul Justiției, Stelian Ion a susținut că PNL nu a venit cu o soluție legată de acest proiect, Alina Gorghiu a mai declarat faptul că ”incapacitatea de negociere nu poate fi ascunsă sub preș”.

„În plus, nu putem ascunde sub preș incapacitatea de negociere a unui ministru. Și strategia permanentă de victimizare nu ține loc de soluții!”

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90