Alina Gorghiu

Alina Gorghiu: În curând, agresorii vor purta „brățări electronice”. Cu toții merităm o viață sigură și demnă acasă!

ALINA GORGHIU: ÎN CURÂND, AGRESORII VOR PURTA „BRĂȚĂRI ELECTRONICE”. CU TOȚII MERITĂM O VIAȚĂ SIGURĂ ȘI DEMNĂ ACASĂ!

Citiți și: Alina Gorghiu: „Este necesară o delimitare categorică și publică a tuturor partidelor politice față de AUR”

România, prin brăţările electronice pentru agresori, se va îndepărta de realitatea ultimilor cinci ani, când 30-40% din ordinele de protecţie pentru victimele violenţei domestice au fost încălcate. Este ceea ce susține Alina Gorghiu (foto), senator PNL și vicepreședinte al Senatului, după ce deputații din Comisia Juridică au votat, marți, în unanimitate inițiativa care reglementează folosirea „brățărilor electronice” pentru aceia care vor să-și impună propria lege în familie cu violență.

Citiți și: Alina Gorghiu: Radu Perianu, liderul care poate asigura echilibru și responsabilitate la PNL Argeș

Am depășit încă o etapă semnificativă pentru o legislație sănătoasă în domeniul violenței domestice. Cât de curând, agresorii vor purta brățări electronice care le vor monitoriza mișcările prin GPS.

Ceea ce s-a întâmplat ieri la Comisia Juridică este luminița de la capătul tunelului. Rămâne doar votul în plenul Camerei pentru a avea în sfârșit o lege care poate aduce o revoluție în sistemul de protecție al victimelor violenței domestice.

Victimele violenței domestice nu vor mai trebui să trăiască în teamă! Dacă un ordin de protecție a fost emis, atunci nu va fi încălcat„, scrie Alina Gorghiu pe pagina sa de socializare.

PROIECT INIŢIAT ALĂTURI DE COLEGII SĂI FLORIN CÎŢU ŞI MARCEL VELA

Senatorul PNL precizează, legat de proiectul iniţiat alături de colegii săi Florin Cîţu şi Marcel Vela, că brăţările electronice vor fi integrate într-o infrastructură naţională, sub numele de Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME).

Atunci când se emite un ordin de protecție, persoana supravegheată va primi o brăţară electronică care îi va monitoriza mișcările prin GPS. Dacă va depăși limita impusă prin ordin, sistemul va emite o alertă direct către secţiile de poliţie, pentru ca intervenția să fie cât mai rapidă. Și victima va avea asupra sa o brățară electronică, pentru ca Poliția să o poată găsi și alerta. Brățările electronice vor schimba radical regulile jocului în domeniul legislației protecției victimelor domestice. Aștept cu nerăbdare votul în plenul Camerei. Cu toții merităm o viață sigură și demnă acasă!”, explică Alina Gorghiu.

Comisiile Juridice şi de Apărare ale Camerei Deputaţilor au dat, marţi, raport favorabil proiectului de lege privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, raport care va fi supus dezbaterii și votului în plenul Camerei Deputaţilor.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441