Donaris 930 x 122

accident

Amendă de 750 de lei pe loc pentru şoferii care nu au aceste lucruri în maşină

Amendă de 750 de lei pe loc pentru şoferii care nu au aceste lucruri în maşină

Citiți și: Accident foarte grav în Vinerea Mare! Impact puternic ACUM, în Argeș

Când vine vorba de dotarea mașinii personale, legea este clară și-ți poate aduce o amendă de 750 de lei pe loc.

La prima vedere sunt banale, dar dacă ești prins fără anumite lucruri, ar putea să te lase fără bani în portofel.

Citiți și: Aceștia sunt tinerii de 16 și 19 ani morți în accidentul cutremurător din Argeș!

Astfel, lipsa trusei și a extinctorului pot aduce o amendă de 750 de lei pe loc.

Deși, aparent, poate părea banal să ai în mașină o trusă de prim ajutorși un extinctor, conform soferidinromania.ro, legislația din Codul Rutier spune că este cu titlul obligatoriu, iar lipsa acestora, în cazul unui control de rutină, poate aduce o amendă de 750 de lei pe loc pentru şoferii care nu au aceste lucruri în maşină.

În situații de urgență, dacă deții și ceva cunoștințe esențiale de prim ajutor, această trusă poate face diferența dintre moarte și viață în cazul unor accidente, cel puțin până la sosirea specialiștilor.

Un alt lucru care ar putea părea banal, dar este la fel de important, este existența unui extinctor în mașina personală. Deși s-ar putea să nu fie primul lucru care-ți vine în minte atunci când te gândești la siguranța auto, un extinctor de incendiu ar putea face diferența dintre viață și moarte.

Incendiile la mașini se pot răspândi rapid, ajungând în locurile în care se depozitează benzină și firele electrice. Dacă flăcările ajung în orice loc în care se află o cantitate mare de benzină, există o mare probabilitate ca acest lucru să provoace o explozie, deoarece benzina este extrem de inflamabilă, iar un extinctor bun ar putea face diferența.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Sorin spune:

    Ziceti voi dar cred ca folosirea vestelor reflectorizante care la fel sunt obligatorii ar aduce la mai putine incidente multi soferi nu stiu ca poti fi vizibil si ar reduce la accidente sunt unii care lucreaza ca conducatori auto sau chiar in strada care nu folosesc si nu sunt vizibili atat ziua cat si noaptea cand ai pana sau masina stricata chiar si biciclistii sau pietonii care se deplaseaza vesta reflectorizanta accentueaza vizibilitatea pt a nu fi acrosati loviti de soferi grabiti neatenti cu tf in mana chiar si parbrizuri zgariate . Ex La vama Pitesti dupa cum stiti coada de tiruri un sofer se da jos grabit fara vesta dimineata pe intuneric aproape sa l acrosez iar asta pt ca nu purta vesta care in meseria lor pt securitate vesta e indispensabila.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90