930×122 POSADA 5

ansvsa

Amenzi uriașe în minivacanța de 1 MAI: produse expirate și mizerie

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dat peste 200 de amenzi în minivacanța de 1 MAI, în urma unor controale derulate la nivel național.

Citiți și: Controale severe și amenzi! Numeroase nereguli la Spitalul de Pediatrie Pitești

S-au depistat mai multe nereguli în mai multe unități de alimentație publică, inclusiv alimente expirate.

Au fost făcute aproape 1.300 de controale în toată țara, iar sancţiunile au depășit un milion 600 de mii de lei.

Citiți și: Argeș. Măsură extremă pentru mai multe stații GPL! Pericol major!

ANSVSA transmite într-un comunicat de presă:

„Acțiunea, desfășurată de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) la nivel național, s-a concretizat prin verificarea a 1.285 de obiective autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

La acţiunea coordonată de conducerea ANSVSA au participat inspectori din cadrul ANSVSA și din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene.

Abaterile constatate de inspectorii ANSVSA au fost sancționate prin aplicarea a 224 de amenzi contravenționale, care au totalizat 1.615.100 de lei. Au fost emise 6 ordonanțe pentru suspendarea activității și 6 ordonanțe pentru încetarea activității.

Detaliat, în perioada 28 – 29 aprilie, controalele inspectorilor ANSVSA au vizat: 723 de unități de alimentație publică, 93 de pensiuni turistice, 16 unități de tip catering, 42 de unități de cofetărie/patiserie, 55 de laboratoare de cofetărie, 90 de unități tip supermarket/hipermarket, 165 de magazine alimentare și 101 de alte tipuri de unități.

Pentru a preveni apariția toxiinfecțiilor alimentare și a proteja sănătatea consumatorilor, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au controlat condițiile de igienă în care sunt recepționate, depozitate, preparate și valorificate diverse sortimente de produse alimentare și preparate culinare destinate consumului uman.

De asemenea, a fost confiscată și denaturată o cantitate de 344 de kg de produse alimentare (carne și produse din carne, pește și produse din pește, ouă, produse lactate și produse compuse), produse care prezentau un potențial risc pentru sănătatea consumatorilor.

Principalele neconformităţi identificate și sancționate au fost:

– Lipsa documentelor de înregistrare;

– Nerespectarea cerințelor de igienă;

– Produse expirate;

– Etichetarea necorespunzătoare;

– Comercializarea produselor fără respectarea condițiilor de temperatură;

– Lipsa documentelor pentru demonstrarea trasabilității.

Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului instituției – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie.”

Sursă foto: Facebook Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3