New Profesional Consult 930 x 122

dorul

ANSAMBLUL „DORUL”, ÎN MEXIC PRINTRE „DIAVOLI” ȘI „SCHELETE”

Ansamblul folcloric „Dorul” din Piteşti a participat în Mexic în perioada 22 octombrie-11 noiembrie la două festivaluri internaţionale.

Citiți și: Imagini de pus în ramă! Mii de spectatori s-au înclinat în fața lor!

Dorin Oancea, fondatorul ansamblului, a vorbit astăzi, în săptămânala conferinţă de presă a Consiliului Judeţean Argeș, despre o serie de experienţe inedite trăite în Mexic.

„Două săptămâni nu ne-au ajuns să ne acomodăm cu fusul orar şi cu mâncarea… A fost, însă, minunat! Am nimerit într-o perioadă în care se serba Ziua Morţilor şi peste tot vedeai măşti cu diavoli, „schelete”… Până şi în restaurante erai întâmpinat de personaje machiate în acest fel… Am mers şi la piramida Soarelui şi la piramida Lunii… Este uluitor să vezi aşa ceva, Dumnezeu ştie cum au fost construite cu 750 de ani înainte de Hristos!”, a spus Dorin Oancea.

Citiți și: REGELE NAIULUI ARGEȘEAN (VIDEO)

La invitaţia ambasadorului României în Mexic (Ana Voicu, aceasta având bunici în Argeş), ansamblul ar putea participa şi la anul la un alt festival în Mexic, la care vor fi prezente grupuri din 90 de state ale lumii. (Foto: Arhivă)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90