Donaris 930 x 122

Gheorghe Bălășoiu

Antena 3: A murit omul cu cea mai mare pensie din România!

În această dimineață, fostul magistrat și director al Penitenciarului Mioveni, Gheorghe Bălășoiu, în vârstă de 73 de ani, s-a stins din viață.

Citiți și: Argeș: Ce s-a întâmplat cu averea celui mai bogat pensionar din România!

Fostul magistrat, a ajuns în atenția publică și a devenit cunoscut românilor ca fiind omul cu cea mai mare pensie din țară. Conform Antena 3, anul trecut, acesta avea un venit de aproape 74.000 de lei pe lună.

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură, a fost șef al Penitenciarului Colibași, iar în anul 2005, înainte să iasă la pensie, a fost încadrat ca procuror. Acesta a stat la Curtea de Apel Pitești doar două săptămâni.

Conform aceleiași surse, pentru a obține un venit cât mai mare pentru ultima lună de muncă, în anul 2005, acesta a renunțat la concediul de odihnă din ultimul an și a avut multe deplasări în interes de serviciu. Acești bani s-au luat în calcul pentru stabilirea pensiei.

În felul acesta, Gheorghe Bălășoiu a ajuns să primească suma de peste 34.000 lei pensie, în anul 2017. În fiecare an, suma a crescut, ajungând anul acesta la 78.000 lei.

În ciuda acestui fapt, în luna martie a anului 2020, Gheorghe Bălășoiu a decis să intenteze proces Casei Județene de Pensii Argeș la Tribunalul Argeș pentru a cere recalcularea pensiei. Acesta a și câștigat procesul, Casa de Pensii trebuind să îi plătească sume compensatorii retroactiv, pentru 1 an și 8 luni.

Sursă foto: Playtech.ro

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90