Donaris 930 x 122

rețele mobile

    Anunț crunt! Pentru ce trebuie să ne pregătim în această iarnă

    Este vestea momentului!

    Oficialii din industria telecomunicațiilor se tem că o iarnă severă va pune la încercare infrastructura de telecomunicații. Am putea rămâne fără rețele mobile.

    Patru directori de telecomunicații trag un semnal de alarmă. Aceștia ridică perspectiva întreruperii telefoniei mobile, în contextul în care mai multe țări europene nu au suficiente sisteme de rezervă pentru a face față întreruperilor de energie electrică, notează Capital.ro.

    Conform informațiilor transmise de euractiv.com, citate de Capital.ro, țările UE, printre care Franța, Suedia și Germania, încearcă să se asigure că telecomunicațiile pot continua, în ciuda faptului că întreruperile de curent ajung să epuizeze bateriile de rezervă instalate pe miile de antene celulare răspândite pe teritoriul lor.

    Europa are aproape jumătate de milion de turnuri de telecomunicații și majoritatea dintre ele au baterii de rezervă care durează aproximativ 30 de minute pentru a rula antenele mobile, potrivit sursei citate.

    Ce măsuri iau statele europene

    În Franța, un plan propus de unul dintre distribuitorii de energie electrică, include potențiale întreruperi de curent de până la două ore în cel mai rău scenariu. Întreruperea generală ar afecta doar anumite zone ale țării, prin rotație. Serviciile esențiale precum spitalele, poliția și guvernul nu vor fi afectate.

    Companiile de telecomunicații din Suedia și Germania au transmis guvernelor lor că sunt îngrijorate cu privire la potențialele lipsuri de energie electrică, au spus mai multe surse familiare cu problema.

    Autoritatea suedeză de reglementare a telecomunicațiilor PTS lucrează cu operatorii de telecomunicații și alte agenții guvernamentale pentru a găsi soluții, iar acestea includ discuții despre ce se va întâmpla dacă energia va fi raționalizată.

    PTS finanțează achiziționarea de stații de alimentare transportabile și stații de bază mobile care se conectează la telefoanele mobile pentru a face față întreruperilor mai lungi de curent, a declarat un purtător de cuvânt al PTS.

    În Italia, compania de telecomunicații a declarat că dorește ca rețeaua de telefonie mobilă să fie exclusă de la orice întrerupere a energiei electrice sau de economisire a energiei și că va discuta acest lucru cu noul guvern.

    Întreruperile de curent cresc probabilitatea ca anumite componente electronice să se defecteze dacă sunt supuse unor întreruperi bruște, a declarat șeful lobby-ului telecomunicațiilor, Massimo Sarmi.

    Foto descriptiv: RoVestea

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90