NOR CURIER 930X122

portare

Anunț de ultimă oră pentru cei care își portează numărul de telefon!

Anunț de ultimă oră pentru cei care își portează numărul de telefon!

Citiți și: Telefonie: Noi reguli la portare. Se dau despăgubiri!

Românii vor putea cere despăgubiri de la operatorii de telefonie fixă și mobilă pentru fiecare zi de întârziere la realizarea portării numărului de telefon sau de întrerupere a serviciilor de comunicații.

Condiția este ca întârzierea sau întreruperea să fie mai mari de o zi lucrătoare sau dacă mutarea numerelor de telefon se face fără acordul acestora.

Citiți și: Reguli noi la portarea numărului de telefon mobil și schimbarea furnizorului de internet

Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a scos joi în consultare publică un proiect de decizie care aduce schimbări majore la acest proces, printre care și posibilitatea ca utilizatorii să ceară despăgubiri de la operatorii de telefonie.

„Astfel, valoarea despăgubirii stabilită pentru o zi reprezintă aproximativ 30% din venitul mediu lunar, la nivelul anului 2021, pentru fiecare categorie de servicii:

telefonie mobilă pe bază de abonament (valoare despăgubire: 10 lei/zi), telefonie mobilă pe bază de cartelă preplătită (valoare despăgubire: 5 lei/zi), telefonie fixă (valoare despăgubire: 5 lei/zi).

Păstrând raportul venitului mediu lunar, atât între servicii mobile și servicii fixe, cât și între abonamente și cartele, la fel și despăgubirea/zi stabilită în cazul serviciilor mobile furnizate pe bază de abonamente este dublă față de cea stabilită în cazul cartelelor preplătite și în cazul serviciilor fixe.”, se arată în nota de fundamentare la proiectul ANCOM.

Eco moto 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Sancu Stefan spune:

    Buna ziua,adevărată problema e că nu te poți porta,dacă ai abonament in termen,fara să plătești tu daune,. Ar trebui sa te poți porta,oricând,plătești datoriile la zi și apoi plătești mai departe la noul operator.

  • Dan spune:

    Stimate domnule
    Întâi de toate trebuie sa știi ce înseamnă cuvântul,, abonament,, și ce înseamnă cuvântul,, contract,,
    Apoi se pune intrebarea: ce înseamnă
    ,, portare,,
    Abia după aceea vedem cine și ce vrea. Vrea cineva sa ne îngrădească drepturile?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3