EcoMoto 930×122

cursuri

Anunț pentru elevi! Vor avea cursuri noi!

Legea educației va fi modificată, potrivit unui proiect de lege adoptat tacit la Camera Deputaților, astfel încât programa școlară a disciplinei biologie să cuprindă și noțiuni de prim ajutor.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

La cursurile de prim ajutor vor participa atât elevii de gimnaziu, cât și liceenii, conform Avocatnet.ro.

“Atât în învățământul gimnazial, cât și în cel liceal, programa școlară va cuprinde și noțiuni de prim ajutor”, scrie, mai exact, în proiectul de lege ce merge acum la Senat, pentru dezbatere și vot.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Noțiunile de prim ajutor vor fi cuprinse în disciplina Biologie – Anatomia și fiziologia omului, iar activitățile practice din cadrul acestui curs se vor desfășura în colaborare cu specialiști din domeniul sănătății.

Cursurile de prim ajutor vor fi introduse în școli și licee începând cu anul școlar 2023-2024, dacă proiectul de lege va ajunge să se aplice până atunci.

Potrivit inițiatorilor, e necesară introducerea unor cursuri obligatorii de prim ajutor în școli, deoarece, “în România, curricula școlară cuprinde, în prezent, disciplina opțională «Educație pentru sănătate», care cuprinde și noțiuni de prim ajutor, dar aceasta se face disproporționat la nivelul țării și chiar în cadrul aceluiași județ.

Începând cu anul școlar 2022-2023, elevii au și cursuri de educație financiară și educație juridică, iar din anul școlar 2023-2024, și cursuri de educație pentru mediu.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3