930 x122 grota rece

tancuri

Anunțul a fost făcut! Tancurile au plecat spre România!

Marți, 8 noiembrie, Armata din Franța a început încărcarea pe trenuri internaţionale a tancurilor Leclerc care trebuie să ajungă la baza militară Cincu din România, notează Hotnews.ro.

Citiți și: Video – Trailere cu mașini de război și tancuri, surprinse din nou în trafic

Este vorba despre 13 mașini de luptă, fiecare de câte aproximativ 100 tone.

Această încărcare este „ultima etapă dintr-o operațiune logistică complexă, ce a constat în transportul pe cale rutieră şi pe cale ferată a unui batalion blindat spre România”, a declarat pentru AFP colonelul francez responsabil cu logistica la comandamentul Terre Europe-Continentale din Lille.

Citiți și: TANCURI ABANDONATE ÎN PITEȘTI

Obiectivul este întărirea misiunii sub comandament francez lansată ca reacţie la ofensiva rusă în Ucraina.

Potrivit oficialului francez, cele 13 tancuri şi „două echipamente de depanare din aceeaşi gamă” vor parcurge „puţin peste 2.000 km”, respectiv „o săptămână de traseu, pe calea ferată, prin cinci ţări diferite ale Europei”.

Fiecare cântărește în jur de 100 tone, cu tot cu camionul lor remorcă blindat.

„Sunt maşini de luptă puternice, dar (…) poziţionate într-o postură defensivă (…)

În total, suntem pe cale să transportăm de ordinul a 150 vehicule de luptă, împreună cu armament, muniţie şi echipamente, ceea ce arată locul Franţei alături de aliaţii săi din NATO în estul Europei”, a precizat ofiţerul francez.

Susă foto: BZI

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3