EcoMoto 930×122

varianta omicron

Anunțul care dă fiori! Pandemia se întoarce: „Este doar o chestiune de timp”

Pandemia se întoarce. O nouă variantă Omicron a apărut în România.

Citiți și: Alertă pentru România! Varianta Omicron face ravagii

Cercetătorul Octavian Jurma susține că în țara noastră au fost confirmate primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron.

„Avem confirmate în România primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron. Dobândirea dominanței față de BA2 este doar o chestiune de timp acum.

Iată că deși noi am luat decizia politică să terminăm cu pandemia, pandemia nu a luat decizia de a termina cu omenirea în general și România în particular”, a scris Octavian Jurma, miercuri seara, pe Facebook.

Conform spuselor cercetătorului, din luna martie, Organizația Mondială a Sănătății a introdus o nouă categorie VOC-LUM (ramuri VOC sub monitorizare). Timp de doar câteva luni pandemia de COVID-19 a produs zeci de noi variante.

Noua variantă Omicron, și anume BA.5, este cea mai infecțioasă dintre cele 3 versiuni (BA4, BA5 și BA2.12.1) și ar putea duce la apariția valului 6, susține Octavian Jurma.

„Este destul de probabil ca valul de toamnă să fie produs de una din aceste variante sau chiar de o combinație a lor cum a fost cazul valului 5 (în care am avut BA1 și BA2 în succesiune rapidă).

Imunitatea față de BA4 și BA5 după infecția cu versiunile precedente este foarte scăzută. Chiar și evaziunea imună după vaccin este mult mai ridicată decât a BA1 și BA2. Aceasta înseamnă că populația nevaccinată va fi foarte vulnerabilă la infecție și totul va depinde în valul 6 de cât de severă va fi boala produsă”, a mai scris acesta pe Facebook.

Cercetătorul mai declară că BA5 și BA4 sunt suficient de infecțioase să producă un debut timpuriu al valului 6 în vară.

Foto descriptiv: Newsweek Romania

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90