930×122 CUMPANA 5

prognoza meteo

Anunțul meteorologilor. Cum va fi vremea în octombrie

Potrivit estimărilor meteorologice emise pentru intervalul 4 octombrie – 1 noiembrie 2021 de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în extremitatea de est a țării.

Citiți și: Vremea în următoarele săptămâni. Ce ne așteaptă în luna iulie

Regimul pluviometric (cantităţile de precipitaţii) va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prima zi a lunii octombrie a adus la Pitești soare și o temperatură maximă de 17 grade celsius. Zilele următoare, temperaturile se păstrează în jurul valorii de 18-19 grade, spre sfârșitul primei săptămâni existând șanse de ploaie.

Citiți și: Vremea în iunie: Va fi cald și va ploua

Săptămâna 11.10.2021 – 18.10.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 18.10.2021 – 25.10.2021

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor deficit local în sud-vest.

Săptămâna 25.10.2021 – 01.11.2021

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Foto: descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3