NOR CURIER 930X122

carieră didactică

Anunțul momentului! Se schimbă modul în care devii profesor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că se schimbă modul în care devii profesor, potrivit Edupedu.

După absolvirea studiilor universitare cine vrea să devină profesor „nu mai intră direct la clasă”, ci „face un an de stagiatură”, aceasta va fi noua cale de acces în cariera didactică.

În acest an beneficiază de sprijinul unui mentor – mentorul este un profesor cu experiență care va fi degrevar parțial de norma didactică pentru aceste activitați.

„La finalul stagiaturii să dai un examen de licențiere pentru intrarea în corpul profesorilor, a declarat ministrul Educației, conform aceleiași surse.

Ideea este preluată din raportul proiectului România educată unde scrie că pentru intrarea în cariera didactică va fi dezvoltat un sistem de stagiatură didactică, însemnând că fiecare profesor-stagiar va avea un profesor-mentor care îl va ghida.

Sursă: Edupedu.ro

Foto descriptiv: Perfecte.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Tudorache spune:

    Experiente aiurea…rezultatele vor fi zero…învățământul are nevoie de finanțare și de depolitizare, atât…

  • Ana spune:

    Inca o tampenie !

  • Ivascanu Mihai spune:

    Prostie mare,ce le mai trebuie stagiatura,sant viitori profesori mai buni decât cei cu experienta,uitați-vă cum sant profesorii de la comune foarte slabi profesional

  • Florin spune:

    Un fas la fel ca ministrul, pot fi mentori profii de religie, sport care și așa nu fac nimic și chiar cei de română și matematică care n-au rezultate la bacalaureat!

  • Popa Ana spune:

    Vor fi plătiți stagiarii?
    Sau se va face ac.stagiatura după orele de serviciu?
    Cine ar mai avea timp?😄😄
    Deci, se închid si granițele învățământului!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3