Donaris 930 x 122

CNP educațional

Apare un alt tip de CNP în România

Apare un alt tip de CNP în România.

Diplomele de absolvire a liceului vor suferi modificări importante. Ministerul Educației vrea să simplifice procesul de înscriere la facultate.

Potrivit Capital.ro, reprezentanţii Ministerului vorbesc şi despre un sistem asemănător CNP-ului de pe buletin.

Ministerul Educației planifică să introducă un cod QR pe diplomele de BAC, diplomele de absolvire a liceului sau certificatele de competențe.

Apare un alt tip de CNP în România

Acest cod digital va simplifica procesul de înscriere la facultate. Odată folosit, cel care scanează documentul va putea avea acces la toate actele de studii.

Astfel, elevii vor avea un fel de CNP educațional.

Schimbările vor fi implementate începând cu anul școlar 2024-2025.

Există deja două feluri de diplome care vor avea acest nou element. Este vorba despre diploma pentru absolvirea liceului și diploma de definitivare a profesorilor.

Anul acesta, diplomele de Bacalaureat ar putea fi eliberate mai devreme, înainte de publicarea rezultatelor finale. Acest lucru este valabil pentru candidații care nu depun contestații.

Aceste diplome vor fi eliberate înainte de publicarea rezultatelor finale, însă doar după încheierea perioadei în care se pot depune contestații.

Foto descriptiv: Capital

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90