NOR CURIER 930X122

actiuni politie

Argeș. Acțiunea la care nu se aștepta nimeni! Video

Argeș. Acțiunea la care nu se aștepta nimeni! Video

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

În contextul aderării României la spațiul Schengen, începând cu data de 31 martie a.c., a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Acesta îndeplinește mai ușor și rapid activitatea de legitimare și stabilire a identității, precum și verificarea în baze de date multiple.

Citiți și: Controale fulger! Patroni ”arși” la buzunar

Argeș. Acțiunea la care nu se aștepta nimeni! Video

Toate structurile din cadrul M.A.I. cu atribuții privind legitimarea și verificarea persoanelor au la dispoziție un nou mijloc electronic.

Aparatul este dezvoltat pentru a face, printr-un proces automatizat, mult mai rapid, verificarea identității și a eventualelor mențiuni, în baza unui act de identitate.

 

Acest dispozitiv va fi utilizat de structurile de Poliție, Jandarmi, Imigrări, alături de Poliția de frontieră.

,,Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș vor folosi, alături de celelalte structuri, dispozitive mobile sau tablete,având instalată o aplicație special dezvoltată cu acest scop, atât în activitățile curente, cât și în punctele de acces din instituție sau la ghișeele destinate publicului.

Utilizând aceste dispozitive mobile, se va realiza o scanare a documentului prezentat de persoana verificată (cum ar fi cartea de identitate, pașaport, permis de ședere și altele). Procesul automatizat prin aplicația special destinată acestui scop compară datele prezentate cu cele existente în bazele de date și afișează imediat, alături de fotografia din bazele de date, și informații în cazul în care vorbim de o persoană urmărită sau care are vreo interdicție.

În cazul în care sunt constatate anumite probleme, persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție pentru verificări suplimentare.

Mai multe informații despre aspectele de interes rezultate din aderarea României la Spațiul Schengen pot fi accesate gratuit la link-ul https://schengen.mai.gov.ro/ .„, transmite Poliția Argeș.

 

Imagini: IPJ Argeș

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90