930×122 CAPRA 5

protecția animalelor

Argeș: Amenzi usturătoare în târguri

Argeș: Amenzi usturătoare în târguri.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

La Târgul săptămânal Domnești, precum și  pe raza comunei Rucăr, in ziua de 15 mai a.c, polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Argeș au desfășurat o acțiune împreună cu polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești.

Ca urmare a verificărilor, au fost constatate abateri referitoare la nerespectarea de către deținătorii de exemplare canine expuse spre vânzare a obligației privind identificarea acestora prin microcipare, precum și abateri privind vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

În urma abaterilor au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.700 de lei, după cum urmează:

• 5 sancțiuni, în valoate totală de 500 de lei, conform OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân;

• 2 sancțiuni, în valoare totală de 1.200 de lei, conform HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor privind normele sanitare veterinare.

Sursa foto:IPJ Arges

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3