Donaris 930 x 122

anm

ARGEȘ: ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ DE LA METEOROLOGI

Anunț de ultimă oră de la meteorlogi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea meteo cod galben de disconfort termic accentuat și caniculă, dar a emis și o informare de instabilitate atmosferică.

Citiți și: Cod galben de vânt și ninsori viscolite în Argeș

Potrivit sursei citate, astăzi canicula va persista pe arii extinse în zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa în general între 34 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice.

Citiți și: Schimbări majore privind pensionarea!

Local, în noaptea de marți spre miercuri (13/14 august), temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, precizează ANM (click pe imagine pentru detalii):

De asemenea, meteorologii au emis și o informare de instabilitate atmosferică. Intră în vigoare mâine, la ora 9, și este valabilă până vineri, 16 august, tot la ora 9. Conform sursei citate, în toată țara vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse, descărcări electrice și grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Pe parcursul zilei de miercuri (14 august), disconfortul termic și canicula vor persista în sudul, estul și centrul teritoriului, mai precizează ANM.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441