EcoMoto 930×122

Sorin Pătrașcu

Argeș: Detalii neștiute despre viața copilotului Sorin Pătrașcu, mort în misiune

Dubla tragedie aviatică de miercuri seara, din județul Constanța, s-a soldat cu moartea a 8 militari.

Citiți și: Mama copilotului argeșean, mort în misiune: „Ni l-au băgat în pământ. Am aflat de la televizor”

În elicopterul IAR 330-Puma, care s-a prăbușit în zona localității Gura Dobrogei, se afla și copilotul Sorin Pătrașcu, în vârstă de 27 de ani, originar din județul Argeș.

Întreg echipajul elicopterului pornise într-o misiune de cătare și salvare a aeronavei MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei și care  pierduse legătura radio cu turnul de control.

Sorin era angajat în MApN din anul 2016, avea 500 de ore de zbor și era necăsătorit.

Tânărul a urmat școala primară și gimnazială în localitatea argeșeană Lunca Corbului.

Apoi, hotărât să-și facă o carieră militară, a urmat liceul militar de la Alba Iulia. Ulterior, a absolvit Academia Forțelor Aeriene de la Brașov.

Tragica veste a pierderii lui Sorin a căzut ca un trăsnet peste prieteni, colegi, familie, dar și peste o țară întreagă.

 

La Lunca Corbului bunica îndoliată îl plânge. Și-a văzut nepotul în urmă cu o lună, atunci când a venit în vizită.

Bunica spune despre Sorin că a fost întotdeauna un copil cuminte și silitor. Visul lui a fost să zboare. Spunea mereu că nu-i e frică.

Astăzi, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional au fost organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei opt militari căzuți la datorie.

Sursă video: Antena 3

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90