930×122 CUMPANA 5

cod portocaliu

Argeș: După caniculă, vine potopul! Cod portocaliu de grindină și vijelii

Meteorologii au emis noi avertizări de caniculă, disconfort termic și furtuni puternice, care vor afecta întreaga țară până vineri.

Citiți și: Argeș. Alertă meteo! Cod Portocaliu!

Astfel, ANM a emis două coduri portocalii de instabilitate atmosferică accentuată, care vizează inclusiv județul Argeș.

Primul este valabil de miercuri, 27 iunie, până la ora 22:00 și afectează jumătatea de sud a Moldovei, nordul și estul Munteniei și nordul Dobrogei.

Citiți și: Argeș: Cod portocaliu! Nici azi nu scăpăm de furia naturii!

În aceste zone vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii puternice (rafale de peste 80…90 km/h) și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…35 l/mp.

Din noaptea de miercuri spre joi – 28 iulie, la ora 3, până joi seară la ora 22.00, codul portocaliu va afecta nordul Olteniei și al Munteniei, Carpații Meridionali și de Curbură.

În aceste zone, vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 40…60 l/mp.

COD GALBEN

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabil până vineri, 29 iulie, la ora ora 02:00.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în după-amiaza și seara zilei de miercuri (27 iulie), îndeosebi în centrul, estul țării și la munte, apoi din a doua parte a nopții de miercuri spre joi (27/28 iulie) și în sud-vest și sud.

Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii (viteze la rafală de peste 55…70 km/h) și grindină. Pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

În extremitatea de sud a teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în după-amiaza zilei de joi (28 iulie) și în noaptea de joi spre vineri (28/29 iulie).

Foto principal: descriptiv

 

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

570 X 90 POSADA 3