930 x122 grota rece

copil muscat de caine

Argeş: Fetiţă de 7 ani, atacată de un câine cu stăpân. Acesta a primit doar o amendă

În ziua de 07 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că pe raza localității Corbi, o fetiță de 7 ani, ar fi suferit leziuni în contextul în care ar fi fugit de un câine care nu era supravegheat de proprietar.

Citiți și: Scene tragice! Fetiță de 5 ani sfâșiată de un câine pe stradă!

Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că animalul în cauză, din rasă comună, aparține unui bărbat de 48 de ani, din aceeași localitate, care l-a lăsat liber pe domeniul public.

Minora a fost transportată la o unitate medicală pentru îngrijiri, cu leziuni la membrul inferior stâng.

Citiți și: Video: Copil atacat și mușcat de un câine cu stăpân în Pitești

În urma verificărilor, deținătorul câinelui a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 61/1991, pentru lăsarea nesupravegheată a animalului.

Totodată, celui în cauză i-au fost prelucrate prevederile legale referitoare la condițiile de deținere, supravegherea și răspunderea în situația unui atac canin, conform prevederilor Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi și Legii 205/2004 privind protecția animalelor.

Alte situaţii constatate de Poliţiştii Biroului pentru Siguranța Animalelor Argeș

În ziua de 06 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albota au depistat un bărbat de 24 de ani, din aceeași localitate, care deținea la domiciliu doi câini, din rasa Ciobănesc de Bucovina, fără a respecta obligaţiile de a depune la poliţie declaraţia pe propria răspundere şi condiţiile de deţinere a acestora, conform OUG 55/2002.

Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu avertisment, conform OUG 55/2002, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

Oamenii legii recomandă tuturor posesorilor de câini să se preocupe de bunăstarea animalelor, de hrană, adăpost, starea de sănătate, precum și de supravegherea animalelor, astfel încât să prevină neplăcerile față de alte persoane, pentru a se bucura de beneficiile deținerii unui animal.

Din punct de vedere al răspunderii legale, proprietarii sau deținătorii temporari sunt obligați să ia toate măsurile pentru prevenirea atacului canin, nerespectarea acestui aspect putând fi sancționată contravențional, sau putând chiar întruni elementele constitutive ale unei infracțiuni.

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90