930 x122 grota rece

Sorin Pătrașcu

Argeș: Imagini cutremurătoare! Ultimul drum al tânărului copilot, mort în misiune

În acest moment, acasă, în localitatea argeșeană Lunca Corbului, sat Pădureți, are loc ceremonia de înmormântare a copilotului Sorin Pătrașcu, care s-a stins din viață la doar 27 de ani, la datorie.

Citiți și: Mama copilotului argeșean, mort în misiune: „Ni l-au băgat în pământ. Am aflat de la televizor”

 

Acesta se afla într-o misiune de salvare, alături de alți 6 colegi, în elicopterul IAR 330-Puma, care s-a prăbușit, miercuri seara, 2 martie, în zona localității Gura Dobrogei.

Update, ora 14.43: Colegii lui Sorin, în lacrimi la mormântul acestuia.

 

Update, ora 14.15: În acest moment, aeronave ale Forțelor Aeriene Române execută survoluri în semn de omagiu.

Update, ora 11.55:

Cortegiul funerar se îndreptă acum către biserică, unde urmează să aibă loc ceremonia religioasă.

 

 

Un tablou cu Sorin, îmbrăcat în uniforma militară, este ținut în mână de către unul dintre militari.

 

Zeci de oameni sunt prezenți pentru a-l conduce pe ultimul drum pe tânărul copilot care și-a pierdut viața din pasiune pentru zbor.

 

Alături de familie, logodnica cu care urma să se căsătorească, prieteni, la ceremonie participă și colegi, săteni, oameni care fie l-au cunoscut pe Sorin, fie au fost impresionați de destinul tragic al tânărului militar.

 

Curg lacrimi și se aud strigăte de durere.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al tânărului este îmbrăcat cu un steag tricolor, Sorin Pătrașcu având parte de o ceremonie de înmormântare cu onoruri militare.

 

Pe timpul desfășurării funeraliilor, în semn de omagiu, aeronave ale Forțelor Aeriene Române și ale aliaților care execută misiuni de poliție aeriană întărită în România vor executa survoluri în zonele unde au loc ceremoniile religioase, inclusiv în Argeș.

Sorin, alături de ceilalți 7 militari care și-au pierdut viața în dubla tragedie aviatică din județul Constanța, a fost înaintat în grad, post-mortem, conform ordinului ministrului apărării naționale, în baza prevederilor art.68 din Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare și a fost decorat post-mortem de Președintele României cu Ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler, cu însemn de pace.

Joi, 3 martie, și la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, colegiu pe care Sorin l-a absolvit în anul 2013, a fost organizată o ceremonie militară şi religioasă de comemorare pentru militarii căzuți la datorie.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90