Donaris 930 x 122

amenzi

Argeș: Jandarmii au amendat mai mulți șoferi care transportau lemne

„În ultimele două săptămâni, mai mulți transportatori de material lemnos din județul Argeș au fost depistați de către jandarmii argeșeni că au transportat material lemnos peste limita a 20mc/12 luni consecutive, fără a se înregistra în aplicația SUMAL.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Astfel, în zilele de 26 ianuarie și 04 februarie, jandarmii din cadrul Postului de jandarmi montan Arefu au depistat două persoane de 42 si 33 de ani din Sălătrucu și Pietroșani, care, în ultimele 12 luni, au efectuat 79, respectiv 87 de transporturi de material lemnos în regim propriu, nerespecatând astfel prevederile legale de a se înregistra în aplicația SUMAL.

Citiți și: Angajatori amendați de ITM cu peste 157.000 €: Viețile angajaților, în pericol

Astfel, materialul lemnos fiind  considerat fără proveniență legală, cele două persoane au fost sancționate conform art. 19, alin. 2, lit. a) și c) din legea 171/2010, cu amenzi în valoare totală de 12.000 lei.

De asemenea, pentru transporturile efectuate de către unul dintre cei doi contravenienți în ultimele 6 luni au fost identificați emitenții avizelor de însoțire, care au fost sancționați cu amendă în valoare de 25.000 lei, conform Legii 171/2010, art. 19, alin 1, lit. c) și d) și s-a aplicat măsura complementară de confiscare valorică a 173mc lemn foc de fag, în valoare de 29.929 lei.

Aceeași procedură urmează a se desfășura și pentru cel de-al doilea transportator, în vederea identificării și sancționării expeditorilor.

Astfel de acțiuni vor continua și pe viitor, combaterea delictelor silvice fiind una dintre prioritățile jandarmilor argeșeni.”, transmite Jandarmeria Argeș într-un comunicat de presă.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90