SMART KIDS 930X122

scandal arges

Argeș: O femeie s-a pus cu cazmaua pe geamurile casei și pe mașina familiei

Argeș: O femeie s-a pus cu cazmaua pe geamurile casei și pe mașina familiei.

Citiți și: Conflict degenerat în scandal uriaș!

Update, ora 16.15

Poliția Argeș transmite oficial prin purtătorul de cuvânt, Florin Popa (foto):

Citiți și: Gest șocant în Argeș. Alcoolul i-a luat mințile! Era să provoace o catastrofă!

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitor la o stare conflictuală intrafamilială petrecută pe raza localității Călinești, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În ziua de 02 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 de către un bărbat de 42 de ani, din Călinești, cu privire la faptul că soția acestuia, de 41 de ani, provoacă scandal, distrugând bunuri.

La fața locului au intervenit polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești, care au aplanat starea conflictuală, iar în urma verificărilor femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 200 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, ca urmare a comportamentului de natură să tulbure ordinea și liniștea publică și să provoace indignarea.

De asemenea, în cauză polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de distrugere și amenințare, conform art. 253 și 206 din Codul Penal, urmând ca în cauză cercetările să continue, pentru luarea măsurilor legale care se impun.

Totodată, în urma sesizării ce se refera la situația de violență domestică, a fost parcursa și procedura de evaluare a riscului, conform Legii 217/2003, însă bărbatul nu a dorit emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Aspecte legale:

Legislația penală prevede o serie de infracțiuni, având pedepse și măsuri preventive diferențiate în funcție de gradul de pericol social, iar pe lângă necesitatea existenței la dosar a probelor, sunt impuse unele condiționări.

Astfel, în cazul săvârșirii unor anumite infracțiuni (printre care se află și infracțiunea de distrugere și cea de amenințare) *punerea în mișcare a acțiunii penale este condiționată de formularea plângerii prealabile*.

*Termenul pentru introducerea plângerii prealabile este, conform art. 296 din Codul de Procedură Penală, de ,,3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei”.

O femeie s-a pus cu cazmaua pe tot ce a prins în fața ochilor! A luat la țintă geamurile casei și mașina din curtea casei.

Atenție, imagini cu impact emoțional, nerecomandate minorilor!

 

Totul s-a întâmplat în localitatea Călinești din județul Argeș, în cursul zilei de azi. Ar fi vorba despre o ceartă conjugală, între cele doua persoane.

Poliția a intrat pe fir și face cercetări cu privire la acest eveniment

 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3