New Profesional Consult 930 x 122

anm

Argeș: O nouă avertizare de vreme rea! Ploi, viscol și ninsori

În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări de vreme rea pentru mai multe județe din țară.

Citiți și: Argeș. Încă o alertă de la meteorologi! Vreme extremă

Codul roșu valabil în nordul județului Argeș s-a transformat în cod portocaliu de vânt puternic.

Citiți și: Alertă meteo! COD GALBEN de ploi și vijelii. Iată zonele afectate

În total, de astăzi, de la ora 23.00, până mâine, 19 ianuarie, la ora 18.00, 11 județe din țară se află sub avertizare cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului 

La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 100…110 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea redusă.

În zilele următoare, vântul va continua să aibă unele intensificări la munte și în sud-est, iar în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații local însemnate cantitativ. În zona montană, treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi precipitații mixte.”, informează ANM.

De asemenea, alte 7 județe se află sub avertizare cod galben de intensificări ale vântului și cantități importante de precipitații tot de astăzi, de la ora 14.00, până mâine, 19 ianuarie, la ora 18.00.

În zona montană și submontană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Argeș, temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații mixte și se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp.

La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali și în Munții Apuseni, temporar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80…90 km/h și va fi viscol.

În Dobrogea, local și temporar, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 55…65 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pentru perioade mai scurte de timp și în restul zonei montane, precum și în vestul țării.”, mai transmite ANM.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 POSADA 3