930×122 CAPRA 5

Arges

Argeș. Percheziții! Indivizi periculoși, luați pe sus de „mascați”

Argeș. Percheziții! Indivizi periculoși, luați pe sus de „mascați”

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane.

Sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada noiembrie 2020 – decembrie 2023, persoanele ar fi constituit un grup infracțional organizat.

Ar fi sexual mai multe tinere, atât în județul Prahova, cât și în Estonia, în scopul obținerii de foloase patrimoniale.

Astfel, membrii grupului infracțional ar fi închiriat mai multe apartamente persoanelor care ar fi practicat prostituția.

Și, pentru o taxă procentuală din veniturile astfel obținute, le-ar fi asigurat protecția și ar fi identificat clienții.

La data de 28 decembrie 2023, au fost puse în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, în județele Prahova și Argeș, membrii grupării fiind conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești.

În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 5.050 de lei, 1.700 de euro, 12 telefoane mobile, 5 carduri bancare, mai multe înscrisuri, precum și un pistol airsoft.

Argeș. Percheziții! Indivizi periculoși, luați pe sus de „mascați”

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea a două persoane cercetate.

Dar și măsura controlului judiciar, față de alte două persoane, pentru 60 de zile.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova, cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a persoanelor reținute.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești și jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești și Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3