Donaris 930 x 122

câini vagabonzi

Argeș: Pericol pentru populație! Zonă împânzită de peste 50 de câini vagabonzi

Problema câinilor vagabonzi a reapărut în prim plan în Argeș.

Citiți și: PERICOL PE O STRADĂ DIN PITEȘTI: „SUNT AGRESIVI!”

Mai multe zone din județ sunt pur și simplu împânzite de animalele abandonate.

O astfel de problemă a fost semnalată și de viceprimarul comunei argeșene Bughea de Jos, Bogdan Oancea.

Acesta descrie situația critică a câinilor comunitari din zona Grui, prezenți pe lângă rampa pentru colectarea a gunoiului menajer.

Alesul local spune că zona este împânzită de peste 50 de câini vagabonzi, unii dintre aceștia fiind extrem de agresivi.

Astfel, oamenii care tranzitează zona cu pricina se află într-un real pericol.

„Atât în jurul cât și in interiorul acestei rampe trăiesc peste 50 câini vagabonzi, care devin din ce în ce mai agresivi și sunt un adevărat pericol pentru cetățenii care traversează zona respectivă, cât și pentru animalele domestice din zonă”, spune viceprimarul comunei argeșene Bughea de Jos, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Totodată, acesta subliniază faptul că a făcut mai multe sesizări cu privire la situația creată în zonă, dar nu a primit niciun răspuns.

„Am înștiințat prin mai multe adrese atât primăria Câmpulung cât și societatea comercială care administrează rampa de gunoi, SC Financiar Urban SRL, despre prezenta acestor câini, dar fără răspuns.

Este necesară o colaborare urgentă între Primăria Câmpulung, Primăria Bughea de Jos, Primăria Bughea de Sus și SC Financiar Urban pentru a captura acești câini”, a mai spus viceprimarul Bogdan Oancea.

Sursă foto/video: Facebook Bogdan Oancea

555×222 grota rece

Comentarii

7 comentarii

  • Corbu Cristian spune:

    Locuiesc in Pitesti. Seara fac cate o plimbare prin parcul Trivale, plimbarea incepand de la iesirea din cartierul Trivale spre Cornul Vanatorului si apoi spre Schitul Trivale. În padurea situata intre iesirea din cartierul Trivale si pana la curba de langa restaurantul Conul Vanatorului sunt foarte multi caini, acestia având mulți cățeluși pui. Întoarcerea la domiciliu, din cauza duratei scurte a zilei, o fac prin cartier, pt ca pe intuneric mi-e frica sa mai trec prin teritoriul cainilor.
    Imi sunt dragi cainii, dar totusi, pe domeniul public, in parcuri, pe langa blocuri parca nu e locul lor. Se pare ca si in acest caz autoritatile nu isi fac treaba. Cainii sunt animale de haita. La fel si angajatii primariei: daca seful lor de „haita” nu face nimic, la fel se comporta si ceilalti membri ai „haitei administrative platita din bani publici”.

  • Florii Ionuț spune:

    Acelaș lucru pățim și noi în parc ,de la Cornu Vînatorului pînă jos la inspectoratul silvic ,sunt mai multe cete de cîini cam 15 -20 ,sesizări am făcut de nenumărate ori dar în zadar …trăim în România ,protecția omului , copiilor nu exista ,doar protectia animalelor …

  • Patroi paulina spune:

    Acelas lucru este si in Comuna ROCIU SAT ROCIU de de unde este primar Balasoiul Aurel (normal e fui lui dar in fapt el cinduce primaria Rociu) si anul trecut fara a fost muscata de caini cand pleca la scoala la ora 6 dimineata. Din cauza nepasari primarului a viceprimarului opreau curentul la ora 5 dimineata acum o opresc la ora 4 su sunt copii care merg aproape 1km pe jos pana la statia de masin si este si intuneric si sunt foarte multi caiini.

  • Lumi spune:

    Acum ca presa începe „”publicitatea „”” auzim de Politia Animalelor ca se „””autosesizeaza””””

  • Olaru carmen spune:

    Este din cauza nepăsării dumneavoastră ca cetateni iresponsabili ce sunteți ca nu sunteți capabili sa ve sterilizați cățeii cei de la tara e mai ușor sa ii duci la groapa de gunoi și…apoi dai vina pe primar ca nu ea masuri..pai eu sa fiu primar v- as da niște amenzi sa va usture și apoi sigur nu vor mai fi câini abandonați.rusine tuturor celor de la sate ,comune care privesc bietele animale ca pe niște obiecte pe care le arunci la groapa de gunoi.

  • Razvan spune:

    Acolo unde sunt contracte semnate intre primari si Hingheri, vesnic vor fi caini pe strazi, paduri, campuri etc. De ce? Pentru ca hingheri au interes sa aiba obiectul munci pentru a incasa bani‼️ Mai pe intelesul Romanului, ia caini de pe strada x si i debarca pe strada y.

  • Bogdan spune:

    Foarte simplu se rezolva : caini fara stapan, sesizare la hingheri, marcati si daca nu sunt revendicati in 30 de zile eutanasiati.
    Daca nu vin cei de la ecarisaj la sesizare, sunt destule asociatii de vanatoare care au nevoie de practica la tir, si este si legala actiunea pe caini vagabonzi, deci care e problema ?
    Raspunsul este simplu, ignoranta autoritatilor si proasta educatie a populatiei. Nu aplicam legea sa nu suparam cateva miorlaite cu drepturile animalelor si sa mai justificam salariile altor trantori ca cei de la ecarisaj. Si populatia detinatoare de caini maidanezi prefera sa cumpere bere si tigari decat sa sterilizeze animalele, cam asta e nivelul.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3