EcoMoto 930×122

Arges

Argeș. Pompierii au acționat de urgență într-o localitate din județ

Argeș. Pompierii au acționat de urgență într-o localitate din județ

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

În jurul orei 14.00, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș a fost solicitat să intervină în localitatea Lerești pentru cercetarea,  identificarea, transportul și depozitarea a două proiectile găsite de către un cetățean.

Pompierii au constatat că a fost vorba despre un cap proiectil de calibrul 75 de mm și unul de 100 mm, fără încărcătură explozivă, trecute prin gură de foc, cu proveniență din Al Doilea Război Mondial.

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

Totodată, pompierii argeșeni atrag atenția că:

„Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe, sau altele asemănătoare:

– Nu atingeți aceste elemente;

– Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;

– Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;

– Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente”.

Foto:Arhivă/ Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3