930 x122 grota rece

iod

Argeș: Pregătiri pentru un accident nuclear

Argeș: Pregătiri pentru un accident nuclear

Citiți și: Argeș: Lista farmaciilor de unde pot fi ridicate pastilele de iod

Direcția de Sănătate Publică Argeș a primit până acum 836 de cutii de iodură de potasiu care vor fi distribuite către medicii de familie conform instrucțiunilor Ministerului Sănătății. Aceste pastile sunt utile în caz de atac nuclear sau scurgeri de radiații și nu se iau oricum!

„Cutiile trebuie păstrat la întuneric şi la temperaturi de maxim 25 de grade Celsius. Nu se lasă la îndemâna copiilor. Ca orice fel de alt medicament, el nu trebuie aruncat ca deşeu menajer ar trebui dus la farmacie pentru neutralizarea”, transmite Ministrul Sănătății.

Citiți și: NIVELUL DE RADIAȚII DIN CÂMPULUNG, INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ

„Administrarea de comprimate sau pastile de iodură de potasiu trebuie făcută în cazul unei urgențe doar la indicația autorităților.

Nu trebuie luate în niciun caz înainte în mod preventiv ci doar dacă există un astfel de anunț public, aceste pastile ar trebui luate, dacă există în proximitatea României un incident nuclear, iar acest incident se soldează și cu creșterea nivelului de radiații în România și există iod radioactiv în cadrul acestei radiații, altfel nu trebuie luate.”, transmite Direcția de Sănătate Publică Argeș.

Sursă foto: realitatea.net

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3