Donaris 930 x 122

colegiul național vlaicu vodă

Argeș. Proces inedit astăzi în județ. O mare instituție de învățământ, implicată

Argeș. Proces inedit astăzi în județ. O mare instituție de învățământ, implicată

Citiți și: Președintele Judecătoriei Curtea de Argeș este din Pitești

Cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, celebrată pe tot cuprinsul Europei la data de 25 octombrie a fiecărui an, Judecătoria Curtea de Argeş a organizat un  proces simulat în colaborare cu elevii de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”.

Procesul s-a desfășurat sub coordonarea domnului judecător Ovidiu Marian Stoica

În cadrul evenimentului, preşedintele instanţei le-a prezentat elevilor organizarea sistemului judiciar, modalitatea de accedere în profesiile de magistrat şi funcţiile auxiliare şi conexe.

Elevilor li s-a vorbit și despre modul de funcționare al justiției ca serviciu public, circuitul înscrisurilor în instanţă, precum şi alte aspecte privind activitatea instanţei.

Pe parcursul derulării procesului simulat, judecătorii instanţei au oferit explicaţii practice pentru fiecare etapă a procesului civil.

Activitățile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Europene a Justiţiei Civile se înscriu în demersurile constante ale Judecătoriei Curtea de Argeş de educare a tinerei generaţii în spiritul statului de drept şi al democraţiei.

Argeș. Proces inedit astăzi în județ. O mare instituție de învățământ, implicată

Astfel de activităţi precum şi vizite adaptate în raport de vârsta și nivelul fiecăruia dintre vizitatori se derulează ca urmare a unui protocol încheiat între Judecătoria Curtea de Argeş şi Colegiul <<Vlaicu Vodă>>, pe parcursul mai multor ani.

Protocolul a fost prelungit şi pe durata anului şcolar 2023-2024”, a transmis Biroul de Informații și Relații Publice din cadrul Judecătoriei.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3