930×122 CAPRA 5

pistoale radar noi

Argeș: Se anunță prăpăd! Polițiștii de la Rutieră au intrat în posesia noilor „arme”

EXCLUSIV. Argeș: Se anunță prăpăd! Polițiștii de la Rutieră au intrat în posesia noilor „arme”

Vitezomanii de pe drumurile din județul Argeș vor fi depistați cu un nou tip de aparat radar. În urmă cu aproximativ o lună de zile, Poliția Rutieră Argeș a fost dotată cu trei pistoale radar ultraperformante, cu „bătaie lungă”.

În luna noiembrie a anului 2022, Inspectoratul General al Poliției Române a semnat primul contract subsecvent pentru achiziționarea a 150 de noi aparate radar tip pistol. Dispozitivele au fost achiziționate pentru combaterea fenomenului vitezei excesive și ale tragediilor ce derivă din acesta.

Astfel, trei pistoale radar de acest gen au ajuns în luna februarie și în Argeș. Două dintre aceste dispozitive se află în posesia Poliției Rutiere Argeș, iar un dispozitiv a revenit Poliției Municipiului Pitești.

În urma noilor dotări, unul dintre pistoalele radar vechi a fost distribuit Poliției Municipiului Curtea de Argeș.

Aceste noi pistoale radar înregistrează viteza unei mașini de la o distanță maximă de 1.200 de metri.

În afară de funcția de fotografiere, dispozitivele înregistrează și clipuri video full HD, care permit identificarea plăcuței de înmatriculare a vehiculului de la o distanță mult mai mare.

Un astfel de pistol radar costă aproape 13.000 de euro.

Reamintim că România este ”campioana” Europei în ceea ce privește numărul de accidente rutiere grave și mortale, înregistrate pe șosele.

Foto: descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90