NOR CURIER 930X122

corbi

Argeș. Un om de 70 de ani s-a luptat cu ursul pentru a-și apăra gospodăria!

Argeș. Un om de 70 de ani s-a luptat cu ursul pentru a-și apăra gospodăria!

Citiți și: Oficial – O femeie a fost atacată de urs când încerca să îl fotografieze

Un bătrân de 70 de ani din comuna argeșeană Corbi și-a apărat cu orice preț gospodăria.

Animalele lui au fost atacate de un urs noaptea trecută, iar omul a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a mai salva ceva.

Citiți și: Momentul când un urs își face apariția pe Bulevardul Pardon din Câmpulung

Întreaga întâmplare a fost relatată de Virgil Baciu, fost primar al localității.

„Pentru cei care nu înțeleg viața la țară, care nu înțeleg ce înseamnă să vină ursul peste tine în casă la orice oră din zi și din noapte, să chinuiască și să omoare animalele oamenilor pe care le-au îngrijit și crescut cum au știut ei mai bine.

Nea Nel Rizoi împreuna cu soția, tanti Gica, cresc animale de când se știu, adică de vreo 70 de ani.

Argeș. Un om de 70 de ani s-a luptat cu ursul pentru a-și apăra gospodăria!

Aproape în fiecare an, cel puțin o dată, sunt atacați de urs sau de lup. Aseară, ursul a omorât un porc si a rănit altul.

Cu toate ca are o vârsta înaintată, nea Nel s-a luptat cu ursul, la propriu, cu furcoiul, să-l alunge. A reușit doar pe jumătate pentru că un porc nu a mai putut fi salva .

Acest om a ales să lupte pentru viața bietelor animale, pentru a-si proteja munca și cheltuiala, pentru a-si apăra gospodăria chiar cu prețul vieții.

Viața copiilor, părinților, bunicilor este în pericol în casă, în curtea casei, pe stradă, la grădinile pe care trebuie să le muncească pentru a-și asigura hrana.

Da, sunt de acord că trebuie să asiguram protecție acestor animale sălbatice și nu numai, dar cu ce preț și în ce fel?

Cu prețul vieții oamenilor!?

Cu prețul vieții animalelor domestice, crescute cu chin și pentru a avea ce pune pe masa copiilor!?

Cu prețul sărăcirii populației, atât timp cât sunt omorâte sute și sute de animale din gospodării: oi, porci, vaci, capre etc.!?

Toată declarația fostului edil argeșean, AICI

NOR CURIER 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Viorel Gancea spune:

    In comuna Mihaesti, un urs a atacat un om care mergea la schimbul 2. Era pe ulita casei.

  • Viorel Gancea spune:

    La Satic de Dambovicioara, un urs a rupt o oaie in doua si i-a dat dupa ceafa ciobanului care dorea sa il fugareasca. Cainii au prins frica si nu se mai bagau, odata ce un compatriot de al lor a fost sfartecat recent tit de un urs, de viu. Probabil, stana trebuie sa achizitioneze alti caini, sau pe cei pe care ii are, sa ii duca la un psiholog.

  • Ferenc Arpad Toma spune:

    SALUT!
    Parerea mea este ca acest fenomen a scapat de sub control. Nu stiu pe ce criterii se bazeaza aceste probleme ale ursilor inmultiti peste masura. Cine profita de pe urma acestui fapt criminal. Domnilor si daca s-ar inmultii IEPURII peste masura ar fi o mare problema dar e si mai rau cand vorbim de un animal din varful lantului trofic. Nu are dusmani care sa-i puna viata in pericol. Doar omul poate interveni in selectia si recoltarea lor. Cine are interes sa nu se intervina si sa se creeze un echilibru normal la numarul ursilor? CINE?

  • Gregorian spune:

    o relocare costa 20000 euro. Deci cei care tot relocheaza ursi sunt primii interesați xa sa persiste situația. Ei tot colinda cu ursu ca țiganii dar mai scump, 20000 euro.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90