930 pe 122 COSTACHE

anm

Argeș: Urmează două zile cu ninsori, ploi și vânt puternic!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineață o informare meteo de vreme rea, valabilă două zile, pentru toată țara.

Citiți și: Argeș. Surpriză totală! Vestea așteptată de toți

Potrivit meteorologilor, în intervalul 09 ianuarie, ora 18.00 – 11 ianuarie, ora 18.00, se vor semnala precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte și intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara. În jumătatea sudică se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Citiți și: Alertă meteo! Viscol puternic în Argeș

În zonele de munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Temporar vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45…55 km/h.

În zona montană înaltă rafalele vor fi de 60…80 km/h cu viteze mai mari, de peste 90 km/h în noaptea de luni spre marți (09/10 ianuarie) în Carpații Meridionali, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.”, informează ANM.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: digi24.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

SMART KIDS 570×90