SMART KIDS 930X122

flagrant delict

Argeșeancă prinsă în flagrant delict cu bijuterii de contrabandă, haine și parfumuri contrafăcute

În ziua de 01 decembrie a.c., o femeie de 45 de ani, din Mioveni, a fost depistată în flagrant delict de polițiștii argeșeni, care ar fi introdus în țară obiecte vestimentare și parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, precum și bijuterii, care nu au fost supuse controlului vamal. În continuare, sub supravegherea unui procuror, au fost efectuate 7 percheziții la mai multe locuințe și puncte de lucru ale unei societăți, fiind descoperite și ridicate alte asemenea obiecte.

Citiți și: Tineri din Curtea de Argeş, prinşi în flagrant cu pastiluţe albastre asupra lor

PRINSĂ ÎN FLAGRANT DELICT

Conform IPJ Argeș, pentru documentarea infracțiunii ce face obiectul cercetărilor, în ziua de 01 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au realizat o acțiune de depistare în flagrant delict, la momentul în care persoana în cauză a revenit în țară cu mai multe colete, ce conțineau articole vestimentare (geci, bluze, treninguri, tricouri, bluze), genți și portofele, recipiente cu parfum, susceptibile a fi contrafăcute, purtând însemnele, desenele și modelele referitoare la mărcile înregistrate, precum și bijuterii din metale prețioase, susceptibile a proveni din contrabandă.

7 PERCHEZIȚII DOMICILIARE

În continuare, polițiștii au pus în aplicare șapte mandate de percheziţie domiciliară, în baza autorizațiilor emise de Judecătoria Pitești în urma solicitării Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, toate desfășurându-se pe raza judeţului Argeș, la locuințele și punctele de lucru ale unei societăți comerciale.

 

Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada septembrie-decembrie 2021, o femeie de 45 de ani, din Mioveni, ar fi oferit spre vânzare, cu precădere pe platforme de comerț on-line, obiecte de îmbrăcăminte, genți, portofele și parfumuri, purtând însemnele unor mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute, precum și bijuterii din metale prețioase ce nu au fost supuse regimului vamal.

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, conform Legii 84/1998, precum și contrabandă, conform Legii 86/2006.

ARTICOLE VESTIMENTARE, COSMETICE, BIJUTERII ȘI ȚĂGĂRI DE CONTRABANDĂ

În urma perchezițiilor și a flagrantului, au fost descoperite și ridicate 291 de articole vestimentare (geci, bluze, treninguri, tricouri, bluze), 43 de genți și portofele, 45 de recipiente de 50 ml și 100 ml cu parfum, susceptibile a fi contrafăcute, purtând însemnele, desenele și modelele referitoare la mărci înregistrate, precum și 84 de bijuterii din metale prețioase, în greutate totală de 220 de grame, dar și 600 de țigarete ce nu aveau aplicat timbru emis de autoritățile române. Totodată, la punctul de lucru al unei societăți, au fost descoperite și ridicate și 5 colete, ambalate în saci de plastic de 250 de litri, susceptibile a conține articole vestimentare și parfumuri contrafăcute, ce urmează a fi verificate.

Cinci persoane au a fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

După administrarea probatoriului, urmează să fie luate măsurile legale care se impun.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Biroului de Operațiuni Speciale Pitești. La activități au participat și specialiști criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș.

Foto descriptiv: Glasul Aradului

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Donaris 570×90