EcoMoto 930×122

comune

Argeșul ar putea rămâne cu doar 13 comune și 8 orașe!

Argeșul ar putea rămâne cu doar 13 comune și 8 orașe!

Citiți și: Este oficial! Atât se stă acum pentru proba de traseu, în fiecare oraș

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și mai multe organizații patronale cu sute de membri cer autorităților reorganizarea teritorial-administrativă a țării pentru reducerea aparatului birocratic. Principalele măsuri cerute sunt:

– reducerea de la 41 (plus București) la 15 a numărului de județe;

Citiți și: România ar putea rămâne doar cu 15 județe!

– redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5.000 de locuitori;

– redefinirea noțiunii de oraș ca localitate cu cel puțin 10.000 de locuitori;

Pe simularea făcută de CCIR, Argeșul ar rămâne județ și ar urma să înglobeze și județe vecine precum Vâlcea, Dâmbovița sau Olt.

Mai mult, CCIR a arătat că nu ar trebuie să existe orașe cu număr mic de locuitori și nici comune cu doar 1.000 de locuitori.

În Argeș nu avem orașe sub 10.000 de locuitori, dar simularea celor de la G4Media.ro arată că, pe principiile enunțate de CCIR, două dintre cele 7 orașe ale județului nostru ar urma să devină comune.

Cel mai probabil, raportându-ne la numărul de locuitor, acestea ar fi Costești și Topoloveni.

În schimb, ar urma să apară trei orașe noi, cel mai probabil Bradu, Bascov și Călinești, dacă ne gândim la creșterea accelerată a numărului de locuitori.

Și cum sunt multe comune cu sub 5.000 de locuitori, simularea arată că în Argeș ar urma să mai rămână doar 13 comune din 95.

Actuala împărțire a teritoriului, extrem de fragmentată, datează încă din 1968 și este considerată de experți una din cauzele decalajelor de dezvoltare și lipsei de infrastructură.

Detalii, AICI 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

5 comentarii

  • Costin spune:

    Mda. Pentru cât de mare este Ro, sa aibă atâtea județe e cam mult. Dar nu vad de ce trebuie reorganizare teritoriala pentru reducerea aparatului birocratic. Asta se poate face și fără reorganizare, dacă se vrea.

  • Atanase Roberto Bacu spune:

    La cum arată drumurile din tot judetul, Argesul ar trebui să dispară…

  • Poseidon spune:

    Cred ca Vâlcea ar trebui sa înghită Argeșul. Au un turism răsunător. Si drumuri bune. Ce am putut sa vad pe Valea Oltului la Călimănești Caciulata m-a lăsat „masca”, iar din punct de vedere spiritual stau mult mai bine, având manastiri de mare ecou. Obiectivele turistice gen Trovantii/Polovragi sunt la tot pasul, se tine cont si de arta populara (Horezu)…. ce mai,…. noi, un Transfăgărășan „obosit” cu cazări modeste, hai un Posada Vidraru mai acătări dar în rest amatorism și chestii slabute, o cabana Voina ciufulita, o Capra superficiala, o Cumpăna uitata……
    Cu o manastire și o uzina nu ieși în față !!!
    Sa nu uitam de statiunea de ski Molivisu care a murit, iar până la Cetatea Poienari pe scări îți dau duhul. Un funicular ca la Cetatea Deva sau la Brașov pe Tampa nu reușim sa aducem.
    În fine…..
    Eu plec din acest județ FERICITA !!!

  • Adriana Preda spune:

    CAND VORBITI DE ARGES NU UITATI CA TARA ROMANEASCA DE LA CAMPULUNG MUSCEL SI CURTEA DE ARGES AU FOST CONDUSE.DE UNDE ATATA KIPSA DE RESPECT?PENTRU ROMANIA MARE S A BATUT ION BRATIANU CARE NU DE LA VALCEA A DESCALECAT CI DE LA SEREFANESTII DIN ARGES

  • Ursu spune:

    Vâlcea nu poate fi resedintă, nu are autostrada

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3