Donaris 930 x 122

avertizări meteo

Argeșul împărțit în coduri de vreme severă imediată: PORTOCALIU și GALBEN

Meteorologii au emis sâmbătă o altă avertizare Cod portocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată care vizează 16 județe.

Citiți și: Argeș. Nu scăpăm! Vine din nou! Acum s-a anunțat!

În județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț și Argeș va ploua abundent. În județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină.

Citiți și: Argeșul, sub cod galben de caniculă și vijelii

Județul nostru este împărțit în două coduri de vreme severă: galben și portocaliu. Cel portocaliu vizează partea de nord a județului, iar avertizarea cod galben vizează partea de sud.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

Codul portocaliu intră în vigoare sâmbătă, la ora 12.00, și este valabil până sâmbătă, la ora 23.00.

De asemenea, ANM a emis și un cod galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică. În vestul Transilvaniei și al Munteniei, în cea mai mare parte a Olteniei și local în Banat și zona de munte a Crișanei, după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Codul galben intră în vigoare sâmbătă, la ora 10.00, și este valabil până sâmbătă, la ora 23.00.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90