Donaris 930 x 122

anm

Argeșul, sub avertisment de vreme severă!

Argeșul, sub avertisment de vreme severă!

Citiți și: Gata! Anunțul a fost făcut!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis în urmă cu puțin timp noi avertizări de vremea severă.

Este vorba despre atenționări cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Astfel, în aproape toată țara sunt anunțate furtuni.

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

Nordul județului Argeș se află sub avertizare cod portocaliu, iar restul județului, sub avertizare cod galben.

Cod galben

În intervalul 24 iunie, ora 12.00 – 25 iunie, ora 10.00, în cea mai mare parte a țării, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Cod portocaliu

După-amiaza și seara, la munte, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, apoi îndeosebi în jumătatea de vest a Olteniei și în sudul Banatului vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.”, transmite ANM.

Temperaturi de până la 37 de grade

De asemenea, tot pentru astăzi meteorologii au emis un cod galben de caniculă pentru mai multe județe din Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei, Oltenia și Dobrogea continentală.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade.”, mai informează ANM.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3